Annonse
Daglig leder for Oslobiennalen, Ole G. Slyngstadli. Foto: Morten Holm / Scanpix

Oslobiennalen avsluttes to år for tiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Oslo kommunes storsatsing på kunst, Oslobiennalen, avvikles neste år. Torsdag ble det klart at det som skulle være Oslo kommunes femårige kunstmønstring og en «spydspiss» for kunstmiljøet i byen, legges ned etter bare tre år, skriver Klassekampen.

Biennalen ble preget av store underskudd i sitt første år og overskred budsjettene med seks millioner kroner. Med dette kom kritikken.

Det endte med at én av to kuratorer, Per Gunnar Eeg-Tverbakk, trakk seg i mai. noe som ga Kulturetaten utfordringer med å opprettholde satsingen. Derfor reduseres biennalen fra fem til tre år.

Torsdag morgen gikk det ut en pressemelding fra daglig leder i Oslobiennalen Ole G. Slyngstadli om at de ansatte i biennalen er orienterte om at Kulturetaten avslutter førsteutgaven av biennalen.

Slyngstadli skriver at Kulturetaten har sett på ulike løsninger, men at de har funnet det vanskelig å ansette nye kuratorer til biennalen.

– Den valgte kuratormodellen bygger på en dialog mellom to stemmer og er i stor grad knyttet til de to som var med. Det er vanskeligere for oss å videreføre biennalen uten det samme mannskapet, sier Slyngstad til Klassekampen.

Annonse
Annonse
Annonse