Annonse
I Storbritannia takket gatekunstneren The Artful Dodger sykepleierne i National Health Service slik. Nå skal også norske sykepleiere hylles med graffiti. Foto: AP

Norske sykepleiere skal hylles med gatekunst-portretter

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Først ut er intensivsykepleier Anikken Maamoen, som får æren av å bli veggpryd på Oslo S. Hun er portrettert av gatekunstner Håkon Børs-Lind, som selv studerer til å bli sykepleier.

– Et fantastisk yrke – som jeg aldri blir lei – det er slitsomt og krevende, men gir meg så mye. Jeg elsker jobben min og oser av stolthet over den, sier Maamoen i en uttalelse.

Totalt skal det bli males seks slike sykepleierportretter i norske byer utover året, i regi av Gatekunstprosjektet til Norsk Sykepleierforbund. Det er medlemmene som har vært med på å bestemme hvilke sykepleiere som skal opp på veggen – og man ønsket seg «trygge, modige og stolte» sykepleiere som rollemodeller.

For i 2020 er det også 200 år siden Florence Nightingale ble født, på den 12. mai, og WHO har erklært 2020 som sykepleiernes og jordmødrenes år.

– Og det kan man trygt si at det ble, om enn på en helt annen måte enn forutsett, heter det i pressemeldingen fra Sykepleierforbundet.

Koronaviruspandemien har gjort sitt inntog i gatekunsten, og i inn- og utland har det dukket opp mange hyllester til helsepersonellets innsats.

Annonse
Annonse
Annonse