Annonse
Eier kunsten: Oljefondsjef Nicolai Tangen. Foto: Nina E. Rangøy / NTB

Kunstsiloen i Kristiansand er forsinket

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kunstsiloen i Kristiansand blir forsinket, skriver Dagens Næringsliv.

Oljefondsjef Nicolai Tangen eier kunsten i siloen gjennom sin stiftelse Ako Kunststiftelse, men museet har evigvarende disposisjonsrett.

Men publikum må vente lenger enn planlagt før kunsten kan vises frem. Sørlandet Kunstmuseum, skal holde og huse Tangen-samlingen: en samling med nordisk modernistisk kunst.

Ombyggingen av den gamle siloen til en kunstsilo har vært problematisk, og deadline i juni 2022 kan ikke overholdes, kommer det frem i et brev fra museets direktør til Kulturdepartementet:

«Det er forskyvninger i tidsplanen knyttet til betongarbeider som fundamentering, utbedring av silokonstruksjon og rivning av rør innvendig i silo. Dette skyldes i hovedsak noe usikkerhet med hensyn til metodevalg / detaljprosjektering», heter det i et brev fra 20. august.

Som følge av forsinkelsen, blir kostnadene noe høyere enn i det opprinnelige budsjettet, men her var det satt av en buffer for uforutsette hendelser, skriver Dagens Næringsliv. 

– Vi jobber for at 610 millioner skal holde. Av det vi kan se nå, så er det realistisk at vi skal klare å holde oss innenfor den rammen. Jeg blir tryggere og tryggere på at vi skal klare det for hver dag som går, sier direktør Reidar Fuglestad til avisen.

Annonse
Annonse
Annonse