Kunst

Eier kunsten: Oljefondsjef Nicolai Tangen.

Kunstsiloen i Kristiansand er forsinket

Men sjefen bedyrer at budsjettet ikke sprekker.

Publisert Sist oppdatert

Kunstsiloen i Kristiansand blir forsinket, skriver Dagens Næringsliv.

Oljefondsjef Nicolai Tangen eier kunsten i siloen gjennom sin stiftelse Ako Kunststiftelse, men museet har evigvarende disposisjonsrett.

Men publikum må vente lenger enn planlagt før kunsten kan vises frem. Sørlandet Kunstmuseum, skal holde og huse Tangen-samlingen: en samling med nordisk modernistisk kunst.

Ombyggingen av den gamle siloen til en kunstsilo har vært problematisk, og deadline i juni 2022 kan ikke overholdes, kommer det frem i et brev fra museets direktør til Kulturdepartementet:

«Det er forskyvninger i tidsplanen knyttet til betongarbeider som fundamentering, utbedring av silokonstruksjon og rivning av rør innvendig i silo. Dette skyldes i hovedsak noe usikkerhet med hensyn til metodevalg / detaljprosjektering», heter det i et brev fra 20. august.

Som følge av forsinkelsen, blir kostnadene noe høyere enn i det opprinnelige budsjettet, men her var det satt av en buffer for uforutsette hendelser, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi jobber for at 610 millioner skal holde. Av det vi kan se nå, så er det realistisk at vi skal klare å holde oss innenfor den rammen. Jeg blir tryggere og tryggere på at vi skal klare det for hver dag som går, sier direktør Reidar Fuglestad til avisen.

Powered by Labrador CMS