Kunst

Kristin Lindberg i sving i sitt atelier.

Hun får Norges største, ettårige kunstnerstipend

Da Kristin Lindberg første gang søkte om medlemskap i en organisasjon for billedkunstnere, ble hun tatt opp – under tvil.

Publisert Sist oppdatert

– De var usikre på om tekstilkunst var billedkunst, sier Lindberg, som denne uken mottar Norges største ettårige kunstnerstipend på 400.000 kroner.

– Det synes jeg er et stort ansvar og en ære som det er vanskelig å leve opp til. Men jeg er svært takknemlig på vegne av meg selv og tekstilkunsten, sier hun.

Ifølge Norske Billedkunstnere tilhører Kristin Lindberg (f. 1950) en generasjon norske kvinnelige kunstnere som var med å kjempe for at det tekstile fagfeltet skulle få en anerkjennelse på lik linje med maleri innen billedkunsten.

– Jeg har hele tiden vært opptatt av at tekstilkunst skal bli respektert på lik linje med annen billedkunst, sier årets mottager av Rune Brynestads minnestipend.

Forankret i det tekstile som broderi og billedvev arbeider hun også med installasjon, digitale trykk og foto. Lindberg er opptatt av hvordan samtidskunsten kan hente inspirasjon fra både nasjonal og internasjonal folkekunst, og benytter kunsthistoriske referanser for å skape konseptuelle verk.

Powered by Labrador CMS