Elever fra Fagerborg skole, Majorstuen skole og Sofienberg skole i Oslo har naturen i sikte.
Sara Tanderø.

– Barn og unge trenger flere måter å uttrykke seg på

Publisert: 30. mars 2020 kl 08.59
Oppdatert: 30. mars 2020 kl 09.10

Kunst i Skolen ønsker å delta i den store dugnaden og deler nå gratis undervisningsopplegg innenfor kunst, design og arkitektur. 

– Nå er det et stort behov for digitale undervisningsressurser, særlig innenfor kunstfagene, Derfor åpner vi opp store deler av vårt digitale kunstrom, kisdigital.no, Vi vil ha det åpent så lenge skoler og barnehager må holde stengt. Her kan man blant annet finne bildepresentasjoner med verk av Edvard Munch, Theodor Kittelsen, Christian Krohg, skulptur og arkitektur, sier daglig leder i Kunst i Skolen, Anne Elisabeth Sæter i en pressemelding.    

Hun forteller at kunst har en tendens til å oppstå i krisetider, og at barn og unge trenger flere måter å uttrykke seg på nå som hverdagen deres er så begrenset.

– Derfor ønsker vi også å inspirere til eget skapende arbeid, sier Anne Elisabeth Sæter.  

Bli naturfotograf

Saken fortsetter under annonsen

Uke 14 lanseres fotouka «Med naturen i sikte», der barn, unge og voksne oppfordres til å ta bilder i eget nærmiljø og til å se etter mønster, kontraster og linjer i naturen. Fotokurset lærer barn og unge hvordan de blir kreative. Kurset er utviklet av fotografene Lene Sørøy Neverdal og Sara Tanderø.

– Vi håper det også  kan brukes av voksne og barn som trenger en liten aktivitet eller avveksling på lufteturene, sier Sæter som selv har hjemmekontor med både barnehagebarn og skolebarn for tiden. 

 

 

Ledige stillinger – kulturjobb