Annonse
Gallerieier Emmanuel Perrotin i Miami ved siden av Maurizio Cattlelans kunstverk «Comedian», bestående av en banan teipet fast til veggen med sølvteip, før bananen ble spist. Foto: AP Photo/Siobhan Morrissey/ NTB scanpix
Gallerieier Emmanuel Perrotin i Miami ved siden av Maurizio Cattlelans kunstverk «Comedian», bestående av en banan teipet fast til veggen med sølvteip, før bananen ble spist.    Foto: AP Photo/Siobhan Morrissey/ NTB scanpix

Besøkende spiste kunstbanan verd 1 million kroner

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Performancekunstneren David Datuna oppsøkte utstillingen hvor kunstverket «Comedian» er utstilt.

Verket består er en banan festet med sølvteip til veggen bak. Det spesielle kunstverket ble nylig solgt for 120.000 dollar, om lag 1 million norske kroner.

– Performancekunst, sulten kunstner, sa Datuna før han skrelte bananen og slukte den foran øynene på et overrasket publikum.

Galleriet som stilte ut bananen tar det hele imidlertid med stor ro.

– Han ødela ikke kunstverket. Bananen er ideen, sier Lucien Terras, ved Galerie Perrotin til avisa Miami Herald.

Terras forklarer at verdien i kunstverket ikke ligger i den fysiske bananen, men konseptet den fastteipede bananen utgjør, representert ved ekthetsbeviset som følger med. En ny banan var teipet opp på veggen i galleriet et kvarter etter at Datuna spiste den.

Den italienske kunstneren Maurizio Cattelan står bak flere oppsiktsvekkende kunstverk. Han var også mannen bak et toalett i 18 karat gull som tidligere i år ble stjålet fra Blenheim Palace i Oxfordshire i Storbritannia.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse