Annonse
Juliana Venter og Paal Nilssen-Love som står bak den nye kunstfestivalen Fram, som har premiere på Nesodden førstkommende helg. Foto: Anouk Andersen

Premiere for ny og musikerdrevet kunstfestival til helgen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Arrangørene av nykommeren Fram Kunstfest lover tre dager med klassisk musikk, jazz, rap, skrekkstumfilmkonsert, impro, støy, stepping, moderne dans og performance.

– Vi vil rett og slett at folk skal gå derfra å tenke «hva f … var det som skjedde der inne???!!!”, heter det fra kunstnerparet som står bak, den sørafrikanske multidisiplinære artisten Juliana Venter og jazztrommeslageren Paal Nilssen-Love.

Stedet er Nesoddtangen Samfunnshus, og premieren står fredag 22. oktober.

Å oppleve på Fram Kunstfest blir blant andre Rolf-Erik Nystrøm, som skal fremføre sin egen musikk sammen med et stort ensemble i et møte med verdens første, helaftens stumfilm, «L'Inferno» fra 1911, for å feire 700-årsjubileet for Dante. Foto: Handout

Fram Kunstfest er musikerdrevet, og Venter og Nilssen-Love har ifølge omtalen satt sammen svært forskjellige ting i troen på at mennesker fortsatt har utforskertrang.

Blant annet skal Dantes 700-års dødsjubileum feires med en visning av verdens første, helaftens stumfilm, «L'Inferno» fra 1911 – som får møte musikken til Rolf-Erik Nystrøm, samtidsmusikksaksofonisten kjent blant annet fra Poing, som har med seg et stort ensemble.

«Beretningen om et varslet fall», der Harald Kolaas tar for seg kunsten å falle, fremført som en dialog mellom Samuel Beckett, Anton Tsjekhov, Vilhelm Foldal og Kolaas, blir å oppleve alle de tre festivaldagene.

Ellers loves støykonserter fremført inni en bil, konsert med Nils m/Skils og Droolian, solo danseforestillinger, ny musikk presentert av Paal Nilssen-Love med sin Extra Large Unit med 20 musikere forsterket med Intuitive People fra Musikkhøgskolen og Celio de Carvalho med flere. Nilssen-Love og Venter gjør også en egen konsert.

Annonse
Annonse
Annonse