Annonse
Statssekretær i Kulturdepartementet Gunhild Berge Stang vil ikke kommentere om den nye innretningen av kulturlivets kompensasjonsordning vil inneholde en maksgrense på støtte. Foto: Ketil Frøland / Kulturdepartementet
Statssekretær Gunhild Berge Stang

Vil ikke si noe om tak på støtteordninger til kulturlivet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Etter kritikk fra Frps nestleder Sylvi Listhaug, forsvarte kulturminister Abid Q. Raja i går krisestøtten til kulturlivet i VG og på «Politisk kvarter» på NRK Radio.

Kulturdepartementet er nå i gang med å ferdigstille en ny innretning på kulturlivets kompensasjonsordning.

Statssekretær i kulturdepartementet, Gunhild Berge Stang, vil ikke svare Klassekampen på om det i den nye ordningen er aktuelt å sette et tak på hvor mye enkeltarrangører kan få i støtte.

I forrige uke ble det nemlig klart at ti aktører har fått 25 prosent av krisestøtta til kulturlivet, og at den femte største mottakeren av kulturstøtte, festivalen Tons of Rock, fikk 36 millioner kroner i kompensasjon for fjorårets avlyste festival. Festivalen går dermed 33,8 millioner kroner i overskudd – som budsjettert. Det er ti ganger så mye som resultatet på 3,3 millioner kroner i 2019.

Dermed var det flere i bransjen som etterlyste et maksbeløp på hvor mye enkeltarrangører kan få i støtte.

Slik det står nå åpner forskriften for at støttemottakere kan få dekket tap inntil budsjettert resultat.

– Formålet med kompensasjonsordningen for perioden 1. mai til 30. august 2020 var å kompensere for tap og merutgifter ved utsettelse eller hel eller delvis avlysning eller stenging av arrangementer i kultursektoren som følge av myndighetspålagte koronarestriksjoner, skriver Stang i en e-post til Klassekampen.

Annonse
Annonse
Annonse