Annonse
Det vil etter hvert tillates arrangementer på inntil 100 personer innendørs. Men om dette også vil gjelde i Oslo, vil ikke regjeringen blande seg opp i. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Solberg spiller ballen over til Oslo kommune angående arrangementer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Første fase av gjenåpningsplanen åpner for arrangementer på 100 personer. Men regjeringen vil ikke blande seg inn i om dette blir aktuelt i hovedstaden.

I trinn én av gjenåpningsplanen, som ble lagt fram onsdag, åpnes det for at det blir lov med inntil 100 personer innendørs med faste plasser.

Men statsminister Erna Solberg (H) mener det blir opp til Oslo kommune selv å bestemme om dette og andre lettelser skal tillates også i hovedstaden.

– Jeg synes vi skal ha respekt for at det i Oslo er Oslo-politikerne som sitter i førersetet angående gjenåpning med tanke på lokale tiltak, sier Solberg, som sier hun ikke vil legge press på Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– De må gjøre vurderingen av det uten at vi skal legge føringer på toppen av det. Oslo har slitt med veldig høyt smittetrykk over veldig lang tid, sier hun.

– Det har sett bedre ut den senere tiden, men de må få lov til å ha kontroll selv, sier Solberg.

Annonse
Annonse
Annonse