Annonse
POTTEN ER SPRENGT: De 400 millioner kronene ekstra kulturminister Abid Q. Raja økte stimuleringsordningen med er allerede borte. Foto: Heiko Junge / NTB

Regjeringen doblet stimuleringsordningen, men den totale søknadssummen er allerede høyere

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Sist uke doblet regjeringen stimuleringsordningen etter at halvparten av søknadene fikk avslag. Kulturminister Abid Q. Raja ba Kulturrådet gjennomgå alle søknadene som fikk avslag i første runde, og søknadssummer som ble avkortet fordi det ikke var nok penger, på nytt.

Samtidig er saksbehandlerne i gang med bunken fra den andre søknadsrunden, som hadde frist i forrige uke.

Kulturrådet kan derfor allerede nå si at den totale søknadssummen til stimuleringsordningen nærmer seg allerede én milliard kroner, noe som betyr at flere vil få avslag sier de til Klassekampen.

Fortsatt er Kulturrådet bare halvveis til mål, med to nye søknadsrunder som gjenstår i mai og juni.

Ifølge Kulturrådet ligger det nå søknader for til sammen 735 millioner kroner til behandling, mens det gjenstår bare 600 millioner kroner igjen av budsjettramma.

Raja har ennå ikke fått Stortingets godkjenning for å øke ramma til stimuleringsordningen for første halvår. Dermed er det uvisst om Kulturdepartementet vil be om mer enn de 400 millioner kronene ordningen allerede er økt med.  Dette selv om Kulturrådet opplever en kraftig vekst i antall søknader.

Statssekretær Emma Lind sier at en slik økning vil bli behandlet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, hvis det er et behov for det. Hun mener det er for tidlig å si hvorvidt det trengs mer penger til ordningen, da det også er forventet at en del av søknadene ikke vil oppfylle vilkårene for å motta støtte.

Annonse
Annonse
Annonse