Annonse
Raja sier at regjeringen jobber ut ifra ulike slike scenarioer avhengig av hvor mange som er vaksinert i tillegg til mulighetene for publikumsbegrensinger når de nå legger en plan for festivalsommeren. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Festivalsommeren

Raja kommer med avklaringer i mars / april

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Etter press fra både arrangørene og opposisjonen lover Raja nå en avklaring for festivalsommeren innen mars / april.

Onsdag snakket Raja og Frank Nes, daglig leder i Bergen Live og en av aktørene bak initiativet «Return to Live», sammen på telefonen. «Return to Live» har tidligere fremmet sine behov for avklaringer om smittevern, hurtigtester og vaksinasjon i Aftenposten.

Til Aftenposten sier Raja at regjeringen jobber ut ifra ulike slike scenarier avhengig av hvor mange som er vaksinert, i tillegg til mulighetene for publikumsbegrensinger. Raja vil komme arrangørene i møte, men ber om å få et par måneder på seg.

Nå har Raja bedt Nes om å samle landets viktigste festivaler til et møte. Der skal de få ytre sine behov.

Nes sier at avklaringen kan komme tidsnok for noen festivaler, mens den for andre vil komme for sent. Men han presiserer at bransjen ikke vil presse frem en avgjørelse fra regjeringen.

– Vi skal gjenåpne når alle opplever at det er trygt. Vi er på samme lag, sier Nes.

Han beskriver en usikker stemning blant festivalene som nå planlegger for sommeren, og mener Rajas begrunnelse for å vente med å dele scenarioer er helt kurant.

– Heller enn en rask avklaring, vil vi ha et godt, faglig begrunnet svar som vi kan finne frem til sammen med myndighetene gjennom dialog og samarbeid, sier Nes.

Raja har planlagt et innspillsmøte om gjenåpning for hele kulturlivet 28. januar. Møtet med festivalene vil skje uken etter.

Annonse
Annonse
Annonse