To virksomheter er politianmeldt til Økokrim etter å ha forsøkt å jukse til seg penger fra kompensasjonsordningen for kulturarrangører.
Tore Meek / NTB

Politianmeldt til Økokrim etter å ha søkt om koronatilskudd fra Kulturrådet

Publisert: 14. juni 2021 kl 09.50
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.23

Mellom mars og oktober i fjor fikk 1430 virksomheter 1,25 milliarder kroner i krisestøtte fra Kulturrådet. Riksrevisjonens rapport om fem av regjeringens tilskuddsordninger i det første halvåret etter at pandemien kom til Norge, viser at ordningene samlet sett traff godt, men viser også til flere eksempler på at selskaper har forsøkt å jukse til seg penger fra kompensasjonsordningen for kulturarrangører. To av disse sakene er politianmeldt til Økokrim

Det er revisorer fra PWC som har etterkontrollert 237 søknader. Flere av de fikk avslag og cirka 70 prosent fikk et lavere beløp enn de søkte om. Det viste seg at flere søkere ikke husket hvordan de kom frem til søknadsbeløpet da de ble bedt om å ettersende dokumentasjon. Andre aktører søkte om støtte til arrangementer som ikke fantes, i tillegg så også Kulturrådet en del kryssforhold i eierskap og et mulig prissamarbeid mellom festivaler.

De to sakene som ble anmeldt til Økokrim i fjor, er fortsatt under etterforskning.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb