Annonse
LISTHAUG FORSTÅR IKKE: Kulturminister Abid Q. Raja mener Listhaug ikke forstår hvordan støtteordningen til kulturnæringen fungerer. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Raja

– Listhaug forstår ikke ringvirkningene av støtteordningene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I kjølvannet av Listhaugs kritikk mot krisestøtten kulturlivet har fått, har hun også satt kulturnæringen opp mot krisen i hotell- og restaurantbransjen og kalt forskjellen på støttetiltak for «blodig urettferdig».

I et intervju i VG trekker Listhaug blant annet frem at Kurt Nilsen som en aktør som har fått for mye støtte. Dette reagerer Kulturminister Abid Q. Raja sterkt på.

 I «Politisk kvarter» var Listhaug opptatt av å støtte hotellnæringa, men det er vi også. Ved at Kurt Nilsen fikk midler fra våre ordninger til å gjennomføre juleturneen, la han også igjen 250.000 kroner - en kvart million - i hotellutgifter. Også sier jeg bare; slutt å skyte mot Kurt Nilsen! sier Abid Q. Raja til VG.

Han mener Listhaug ikke forstår at hvis hun kutter i kulturstøtteordningene, rammer hun samtidig hotellnæringa som hun selv er så opptatt av, og fortsetter:

– Tenk deg store festivaler og arrangementer - som Moldejazzen eller Øyafestivalen i Oslo. Der kommer publikum fra hele landet, og de bor jo ikke i telt, de tar inn på hotell. Og de har heller ikke med seg matpakke - de går ut på restaurant og spiser. Mange flyr inn langveisfra. De shopper. Tar seg en pils eller tre. Hvis Sylvi Listhaug er så opptatt av hotell- og restaurantnæringa, burde hun heller be om mer penger til kulturnæringa. Jeg mener at hun bommer. Kulturen er en stor motor i norsk næringsliv.

Sylvi Listhaug svarer kulturministeren med å hevde at Raja ikke bekymrer seg for de mange motorene i små og store lokalsamfunn som for eksempel reiseliv- og serveringsbransjen. Hun stiller også spørsmålstegn ved om Raja tror det imponerer at Kurt Nilsen la igjen 250 000 kroner av de 13 millionene han har fått, i hotellutgifter? Hun kontrer med at det nok ikke er særlig imponerende for de historiske hotellene, mange familieeide som etter å ha drevet i over hundre år nå er usikker på videre drift.

Hun mener Rajas uttalelser tydelig viser at han selv innser at han har en dårlig sak, og at han bare er opptatt av å smiske seg inn med kultureliten.

 

Annonse
Annonse
Annonse