Kulturpolitikk

Bandet Meelodi fra Laksevåg lager verdensmusikk med utgangspunkt i persisk og arabisk musikk.

Kulturrådet ønsker et større mangfold av søknader til konsertarrangørordningen

Publisert Sist oppdatert

Kulturrådet jobber for å styrke mangfoldet i norsk kulturliv og har endret ordningen for arrangørstøtte musikk for å legge til rette for en større bredde av konsertarrangører. Det skriver de på sine hjemmesider. Ordningen legger også vekt på å gi arrangører lengre planleggingshorisont gjennom flere langsiktige tilskudd.

Arrangørstøtte musikk er en tilskuddsordning for konsertarrangører. Tilskuddene skal bidra til et allsidig konserttilbud av høy kvalitet innen alle sjangre og til å nå et mangfoldig publikum i alle lag av befolkningen. Arrangørordningen gir årlig tilskudd til flere hundre konsertarrangører i hele Norge på til sammen nesten 40 millioner kroner. For å kunne søke ordningen, må konsertene være offentlig tilgjengelige – det vil si åpne for alle.

Ønsker større mangfold

Kulturrådet etterlyser søknader fra flere miljøer, og oppfordrer særlig aktører som jobber aktivt med mangfold til å søke. Det er et uttalt mål for Norsk kulturfond å styrke mangfoldet i norsk kulturliv. I 2020 ble Kulturrådet tildelt oppdraget som nasjonal koordinator for økt mangfold, inkludering og deltakelse i kultursektoren. Vi ønsker bredere representasjon blant søkere og et større mangfold i prosjektene som gis tilskudd, blant publikum og i konsertprogrammene som støttes.

Kulturelt mangfold kan forstås som et inkluderende kulturliv som kommer til uttrykk gjennom et mangfold av sosial og kulturell bakgrunn, kjønn, funksjonsevne, religion, seksuell orientering og kjønnsidentitet, etnisitet, nasjonalitet og alder.

I tråd med dette, har retningslinjene på arrangørordningen blitt justerte. Søkere oppfordres til å beskrive og vurdere sitt arbeid med mangfold blant publikum og artister, og i program, organisasjon og strategi. Søknadene blir blant annet vurdert ut ifra temaer som inkludering, kjønnsbalanse, tilgjengelighet og redusert miljøbelastning. Dette er gjort for å kunne rekruttere nye aktører.

Powered by Labrador CMS