Annonse
Hålogaland teater har fått tilskudd til å utvikle et publikumsdataprosjekt i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester, Nasjonalmuseet, Stavanger Symfoniorkester, Det Norske Teatret og Norsk Publikumsutvikling. Her fra forestillingen Pitbull-Terje. Foto: Marius Fiskum

Kulturrådet gir 5 millioner til digitale prosjekter i kulturinstitusjoner

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Våren 2019 lanserte Kulturrådet et utviklingsprogram for kulturinstitusjoner. Tilskuddsordningen har en årlig søknadsfrist og en ramme på 5 millioner kroner.

I år kom det inn totalt 35 søknader innen søknadsfristen 3. mars, skriver Kulturrådet på sine hjemmesider. 13 av disse fikk i år innvilget tilskudd.

De fleste av de 13 får et tilskudd på kr 400 000, mens søknaden fra Hålogaland Teater, Kulturmonitor 2.0, får 1 mill. kroner til et publikumsdataprosjekt, som er et samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester, Nasjonalmuseet, Stavanger Symfoniorkester og Det Norske Teatret, og som skal utvikles av Norsk Publikumsutvikling sammen med institusjonene.

– Kulturmonitor er en spennende metode og nyskapende verktøy som vil gi institusjonene i norsk kultursektor ny innsikt i publikumsgrunnlaget. Ordningens retningslinjer åpner for å heve beløpet for tilskudd når tre eller flere søkere går sammen om et større prosjekt. I dette tilfellet er det mange store institusjoner som skal jobbe sammen i et prosjekt som har stor overføringsverdi til resten av sektoren, sier ansvarlig for ordningen i Kulturrådet, seniorrådgiver Roger Borgland Johansen.

De øvrige prosjektene som har fått tilskudd favner bredt. Det gis blant annet støtte til Det andre teatret i Oslo som skal utvikle en digital møteplass der publikum kan betale for å se forestillinger, til Klassisk Hus 2022, et samarbeid mellom organisasjonen Klassisk, Ibsenhuset i Skien, Meieriet kulturhus i Leknes og Ås kulturhus med mål om å få opp nye arrangører av klassiske konserter og til Oselvarverkstaden som får tilskudd til VR-basert læring for å bringe den lange historia til oselverbåten til et større publikum.

Her kan du lese mer om ordningen.

Annonse
Annonse
Annonse