Annonse
Daniel Miriam Mariblanca, her på Kulturrådets årskonferanse i 2019, får flerårig tilskudd. Foto: Marta Anna Løvberg / Kulturrådet

Kulturrådet gir 37 millioner til fri scenekunst

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Fagutvalgene for dans og teater i Kulturrådet har bestemt hvilke scenekunstprosjekt som får tilskudd. 32 danseprosjekt får til sammen 14,8 millioner kroner, og 50 teaterprosjekt får til sammen 22,3 millioner kroner. Lokal forankring og alternative visningssteder over hele landet preger denne runden med tildelinger, skriver Kulturrådet på sin hjemmeside.

Videre skriver de at utvalgene har lagt merke til at de programmerende scenene har vært restriktive med å inngå avtaler under koronapandemien, og flere av prosjektene som får tilskudd forsøker å finne nye visningssteder og måter å formidle på.

Den eneste flerårige tildelingen i denne runden gikk til Daniel Miriam Mariblanca, som i perioden 2021–2023 får 1,3 millioner til prosjektene «True Story» og «Normal». «True Story» handler om hvordan det er å være foreldre til et transbarn og hvordan relasjonene er i transfamilier, mens i «Normal» arbeider Mariblanca med seksualitet og funksjonshemming.

Se alle tildelingene her.

Annonse
Annonse
Annonse