Bok

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja slipper denne uken boken «Min skyld».

Kulturminister Abid Raja ute med personlig bok

Rajas andre selvbiografi er inspirert av psykologen hans og Knausgård.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at Venstre-politiker og kulturminister Abid Raja gir ut bok midt under en pågående valgkamp, er partipolitikk og detaljer fra det politiske spill nærmest fraværende i boka.

Boka har fått tittelen «Min skyld. En historie om frigjøring» og ifølge Cappelen Damm skriver Raja om «å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker.

Aftenposten omtaler det som «en gripende bok» i sin omtale, mens VG skriver at det er «en vond og rystende, men også spennende og engasjerende, bok.»

En turbulent klassereise

Da Raja som voksen skal ha oppsøkt en erfaren, kvinnelig psykolog for å få hjelp til å beherske temperamentet sitt, spurte hun: «Har du noen idé om hvor det sinnet kommer fra? Er det noe annet i livet ditt som du egentlig er sint for?»

Forlaget omtaler boken som en brutalt ærlig historie «om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.»

Raja har tidligere gitt ut bøkene «Talsmann» (2008) og «Dialog» (2010).

Powered by Labrador CMS