Annonse
Direktør i Kulturrådet, Kristin Danielsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Kritikk også innenifra mot Kulturrådets ledelse etter omstridt omorganisering

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den omstridte omorganiseringen av Kulturrådet har fått kritikk for å mangle forankring i kulturfeltet og på Stortinget. Nå kommer det også kritikk fra forskerforbundet som mener omorganiseringen er blitt hastet igjennom uten medvirkning fra de ansatte, og at prosessen har gått for fort.

Det kommer frem i to brev Klassekampen har fått innsyn i, og som er datert september og desember i fjor.

Forskerforbundet mener blant annet at omorganiseringen burde vært satt på vent da samfunnet stengte ned i fjor vår. Pandemien har lagt ekstra stort press på Kulturrådet, og samtidig som organisasjonskartet har endret seg med nye seksjoner og avdelinger har de ansatte også fått nye stillingsbeskrivelser.

Rannveig Sjøvaag, leder av Forskerforbundets klubb i Kulturrådet presiserer likevel overfor Klassekampen at de kritiserer måten omorganiseringen har blitt gjennomført på, men ikke gjennomføringen i seg selv.

Selv avviser Kulturrådets direktør Kristin Danielsen kritikken og er ikke enig i beskrivelsen til Forskerforbundet. Hun sier at alle ansatte har vært involvert i omorganiseringen og at de har gjennomført intervjuer og undersøkelser tidlig i prosessen, workshops, omfattende kompetansekartlegging og forhandlinger med fagforeningene.

Annonse
Annonse
Annonse