Annonse
Åslaug Sem-Jacobsen er kulturpolitisk talsperson i Senterpartiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Sp-politiker om Rajas millionstøtte

– Ikke veldig imponert

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturdepartementet offentliggjorde nylig at de vil gi et tilskudd på fem millioner til kulturlokaler for frivilligheten. Tilskuddet skal gis til lokaler som faller utenfor eksisterende stimuleringsordninger tilknyttet Covid-19-pandemien. Det skrev regjeringen i en pressemelding.

I et intervju med Dagsavisen i dag sier Åslaug Sem-Jacobsen, kulturpolitisk talsperson for Senterpartiet, at hun ikke er imponert over dette.

– Når dette løftet på skarve fem millioner kommer nå i valgkampen, er jeg ikke veldig imponert.

– Har vist null interesse

Hun sier til avisen at hun ved flere anledninger har tatt opp denne problematikken i spørretimen, i tillegg til at hun har stilt skriftlige spørsmål til ministeren.

– Da har han vist null interesse, sier hun.

I en mail til Dagsavisen svarer kultur- og likestillingsminister Abid Raja at regjeringen tidlig fikk på plass gode ordninger for å ivareta frivilligheten i Norge gjennom pandemien, slik at de har en sterk frivillig bevegelse også etter at pandemien er over.

Sem-Jacobsen sier til avisen at hun er glad for at det nå kommer støtte, men hun mener summen burde vært minimum det dobbelte, og at støtten burde kommet for lenge siden.

Annonse
Annonse
Annonse