Annonse
Leder i Forleggerforeningen, Heidi Austlid, mener den nye regjeringens regjeringsplattform er et løft for litteratur og lesing. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Forleggerforeningens Heidi Austlid

– Et løft for litteratur og lesing

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Dette er gode nyheter for norske lesere og norsk språk, sier Forleggerforeningens direktør Heidi Austlid.

I Hurdalsplattformen, som legger det politiske grunnlaget for en ny mindretallsregjering, vil Arbeiderpartiet og Senterpartiet, legge frem en boklov som sikrer fastprissystemet. 

Hurdalsplattformen lover også styrket litteraturformidling, både gjennom innkjøpsordningene, en ny leselyststrategi og flere meråpne bibliotek.

– Meråpne bibliotek og økt leseengasjement har Forleggerforeningen og litteraturfeltet jobbet for lenge, vi gleder oss til å samarbeide med den nye regjeringen om dette, sier Austlid,

Hurdalsplattformen har også flere viktige punkter for å styrke norsk språk.

Ap og Sp lover å føre en språkpolitikk der norsk eller samisk velges i alle deler av samfunnet, og vil sørge for at norsk språk løftes frem i høyere utdanning og forskning. Hurdalsplattformen vil også sikre alle elever tilgang til skolebibliotek, og sikre alle elever læremidler på egen målform.

– Å verne og utvikle de norske språkene er viktig for ytringsfrihet, demokrati og utviklingen av samfunnet vårt, avslutter Austlid.

Annonse
Annonse
Annonse