Annonse
FIKK STIMULERINGSMIDLER: Parkteateret i Oslo er en av de 362 som fikk stimuleringsmidler fra Kulturrådet i første runde. Foto: Berit Roald / NTB

362 søkere fikk stimuleringsmidler

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Første runde i stimuleringsordningen for 2021 er ferdigbehandlet, totalt er det bevilget nærmere 200 millioner kroner til 362 søkere i denne omgang, skriver Kulturrådet på sine hjemmesider.

Kulturminister Abid Raja sier han er glad for å se at kultursektoren fortsatt viser stor vilje til å planlegge og gjennomføre arrangementer, noe den store søknadsmengden viser. Han takker også Kulturrådet for innsatsen de har lagt ned i behandlingen av søknadene.

Kristin Danielsen, direktør i Kulturrådet sier Stimuleringsordningen er viktig fordi den når alle ledd i verdikjeden.

 – For Kulturrådet har det vært viktig å sikre aktivitet i alle deler av landet og innen mange ulike kulturelle uttrykk. Vi gleder oss til å se gode kulturarrangementer i tiden fremover, også etter de neste søknadsrundene, sier hun.

Kulturrådet skriver at de i behandlingen har tatt hensyn til blant annet geografisk spredning, til et mangfold av kulturuttrykk, og til hvorvidt arrangementet det søkes om oppleves som tilgjengelig og relevant for publikum.

De har også tatt hensyn til om planene for arrangementet er realistisk i lys av smittevernsituasjonen. Til slutt ble det også tatt hensyn til fordelingen som ble gjort i stimuleringsordningen høsten 2020 slik at det totalt sikres en god spredning blant tilskuddsmottakerne.

I første runde har flere helårsarrangører og festivaler fått støtte. Blant annet:

  • Hamar Kulturhus (4,2 millioner kroner)

  • Festivalen MiniØya (4,9 millioner kroner)

  • USF i Bergen (500 000 kroner)

  • Juba Juba barnefestival i Trondheim (800 000 kronser)

  • Parkteateret i Oslo (800 000 kroner)

Se hele vedtakslisten her

Stimuleringsmidlene for perioden 1. januar til 30. juni 2021 bevilges i fire omganger, og den totale rammen for hele perioden er 400 millioner kroner. Det kom inn rundt 700 søknader på 500 millioner kroner til første søknadsfrist, og Kulturrådet har bevilget i underkant av 200 millioner kroner i denne runden. Det gjenstår dermed rundt 200 millioner kroner til fordeling i de neste rundene. Arrangementene som har fått tilskudd i denne runden fordeler seg over hele perioden.

Kilde: Kulturrådet

Annonse
Annonse
Annonse