Annonse
Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår å flytte kulturskolen fra Kunnskapsdepartementet til Kulturdepartementet. Forslaget faller ikke i god jord hos opposisjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vil ikke flytte ansvaret for kulturskolen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Før jul foreslo et regjeringsoppnevnt utvalg å flytte kulturskolen fra opplæringsloven til kulturloven.

Forslaget bygger blant annet på en rapport fra høsten 2019 fra NTNU og Telemarksforskning – rapporten konkluderer med at kulturskolen «lett blir glemt» mellom mange og komplekser oppgaver i Kunnskapsdepartementet.

Det melder Klassekampen.

Vil forringe samarbeid

Forslaget får utdanningspolitiske talsperson Torstein Tvedt Solberg i Arbeiderpartiet til å reagere. Han frykter tilbudet vil svekkes og ramme elevene dersom kulturskolene ikke lenger er en del av opplæringsloven.

Til Klassekampen sier han at den foreslåtte lovendringen vil «forringe» samarbeidet mellom skolen og kulturskolen.

Uklokt

Også leder Hans Ole Rian i kunstnerorganisasjonen Creo mener forslaget er «uklokt». Rian har også skrevet et innlegg publisert på Kulturplot hvor han argumenterer for at endringsforslaget er en dårlig idé.

– Kulturskolen er også en skole. Det handler om opplæring og derfor hører den naturlig hjemme under opplæringsloven, sier Rian til Klassekampen.

Unaturlig

Høsten 2020 kommer det en stortingsmelding om barne- og ungdomskultur. Kulturskolens fremtid vil være et sentralt tema, opplyser Kent Gudmundsen (H), som sitter i utdanningskomiteen på Stortinget, til avisa.

Gudmundsen forteller også at Høyre ennå ikke har tatt stilling til om de er enige i forslaget, men at han personlig mener flyttingen er unaturlig.

Annonse
Annonse
Annonse