Vil Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande bli ny kunnskapsminister?

Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vil beholde Grande som kulturminister

Publisert: 22. januar 2020 kl 15.15
Oppdatert: 22. januar 2020 kl 15.22

Fremskrittspartiets regjerings-exit har ført til omstokking av ministerpost-kabalen. Med Frp ute av regjeringen får Venstre tilgang på flere såkalt «tunge» ministerposter.

VG melder i dag at sentrale kilder i Venstre krever å få kunnskapsministerposten. Det er kulturminister Trine Skei Grande (V) som er utpekt som arvtager, ifølge avisa. Nåværende kunnskapsminister Jan Tore Sanner (V) skal trolig gå over til å lede Finansdepartementet.

Negativt om Grande går

Men kulturlivet vil ikke at Grande skal gå. I Klassekampen har flere kunstnerorganisasjoner gitt uttrykk for at de vil beholde den nåværende kulturministeren.

– Selv om Grande er betydelig mer fornøyd med kulturbudsjettene enn det vi er, ønsker vi at hun blir sittende. Hvis hun velger å gå, vil det være et negativt signal til kulturfeltet, sier styreleder Ruben Steinum i Norske Billedkunstnere (NBK) til Klassekampen.

Han legger til at «ingen andre i regjeringen har uttrykt noe i nærheten av de samme ambisjonene på kulturens vegne».

Steinum får støtte i samme avis av forbundslederne Sverre Pedersen i Filmforbundet og Liv Ramskjær i Museumsforbundet.

Saken fortsetter under annonsen

Raske avgjørelser

I tillegg til ønsket om kunnskapsminsiterposten, ønsker Venstre å representere Justisdepartementet og Samferdselsdepartementet, ifølge VG.

Fordelingen av departementene skal etter alle solemerker skje allerede i dag. Deretter starter arbeidet med å fylle postene med ny statsråder.

Ledige stillinger – kulturjobb