Kulturpolitikk

– Et første skritt på veien, sier artisten Sarah Dawn Finer – som har kjempet for underholdningsbransjens kår i det koronarammede Sverige.

Svenske myndigheter foreslår antallsunntak for sittende publikum

Svensk kulturliv er hardt rammet av et øvre tak på 50 publikummere. Nå øyner bransjen et mulig lys i tunnelen.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske regjeringen foreslår nemlig at visse arrangementer med et sittende publikum kan få en forhøyet deltagergrense, forutsatt at arrangørene sikrer at smitteverntiltak følges.

Det nye øvre taket er ifølge TT ennå ikke fastsatt. Beslutningen skal tas etter samtale med Folkhälsomyndigheten, og vil tre i kraft 1. oktober. Det foreslås også et ytterligere tilskudd på 1,5 milliarder svenske kroner i krisestøtte til kulturbransjen.

Anna Serner, sjef for Svenska Filminstitutet, sier det er «en viktig beskjed» som regjeringen kom med, men at det gjenstår en del innen man vet hvordan forandringene kommer til å fungere.

– Naturligvis er det jo en gledelig beskjed for så vel kinoeiere som andre som er avhengig av kinoene. Det handler om festivaler, distributører og de nye svenske filmene som skal lanseres i høst, sier Serner ifølge pressemeldingen.

Også svenske musikkarrangører ønsker en kommende endring velkommen. De har allerede forberedt seg på ansvarlig gjennomføring med sosial distansering.

– Det gjenstår å se hva makstaket blir. Det kan innebære at en del arrangementer vil kunne gjennomføres, andre ikke fordi det ikke er praktisk mulig eller at økonomien ikke tillater det, sier Marie Lundqvist ved Stockholm Live, som driver Globen og Friends Arena.

– Et første skritt på veien, sier artisten Sarah Dawn Finer, som har oppfordret den svenske regjeringen å komme på banen.

Powered by Labrador CMS