Annonse
– Et første skritt på veien, sier artisten Sarah Dawn Finer – som har kjempet for underholdningsbransjens kår i det koronarammede Sverige. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

Svenske myndigheter foreslår antallsunntak for sittende publikum

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Den svenske regjeringen foreslår nemlig at visse arrangementer med et sittende publikum kan få en forhøyet deltagergrense, forutsatt at arrangørene sikrer at smitteverntiltak følges.

Det nye øvre taket er ifølge TT ennå ikke fastsatt. Beslutningen skal tas etter samtale med Folkhälsomyndigheten, og vil tre i kraft 1. oktober. Det foreslås også et ytterligere tilskudd på 1,5 milliarder svenske kroner i krisestøtte til kulturbransjen.

Anna Serner, sjef for Svenska Filminstitutet, sier det er «en viktig beskjed» som regjeringen kom med, men at det gjenstår en del innen man vet hvordan forandringene kommer til å fungere.

– Naturligvis er det jo en gledelig beskjed for så vel kinoeiere som andre som er avhengig av kinoene. Det handler om festivaler, distributører og de nye svenske filmene som skal lanseres i høst, sier Serner ifølge pressemeldingen.

Også svenske musikkarrangører ønsker en kommende endring velkommen. De har allerede forberedt seg på ansvarlig gjennomføring med sosial distansering.

– Det gjenstår å se hva makstaket blir. Det kan innebære at en del arrangementer vil kunne gjennomføres, andre ikke fordi det ikke er praktisk mulig eller at økonomien ikke tillater det, sier Marie Lundqvist ved Stockholm Live, som driver Globen og Friends Arena.

– Et første skritt på veien, sier artisten Sarah Dawn Finer, som har oppfordret den svenske regjeringen å komme på banen.

Annonse
Annonse
Annonse