Kulturpolitikk

I vår fikk Henie Onstad Kunstsenter 1,38 millioner kroner for inntektsbortfall. I høst har de bedt om 2,4 millioner kroner i koronastøtte, men fått avslag. - Vi straffes for at vi har for høy egeninntjening, sier direktør Tone Hansen.

Støtteordningene i kulturlivet treffer skjevt – straffes for høy inntjening

Publisert Sist oppdatert

I vår fikk Henie Onstad Kunstsenter 1,38 millioner kroner for inntektsbortfall. I høst har de bedt om 2,4 millioner kroner i koronastøtte, men fått avslag

- Vi straffes for at vi har for høy egeninntjening, sier direktør Tone Hansen. Hun ber regjeringen rette opp i skjevheten som rammer virksomheter med høy egeninntjening.

Den generelle museumsordningen gjelder bare for kunstmuseer som har mer enn 60 prosent offentlig støtte.

Henie Onstad klarer seg med støtte fra det offentlige på omtrent 45 prosent.

- Slik støtteordningene nå er innrettet, blir kunstsenterets evne til effektiv drift brukt mot institusjonen, sier Hansen. De har anket avslaget på støtte og bedt kulturminister Abid Raja rydde opp

Hun opplever at det er svært urimelig at institusjonens evne til å skaffe seg egne inntekter fratar de muligheten for å få den samme kompensasjonen som de andre store kulturinstitusjonene.

I en e-post til Aftenposten peker kulturminister Abid Q. Raja på at Henie Onstad får 14,1 millioner kroner i fast driftstilskudd neste år.

- Våre ordninger er romslige, og vi jobber nå også med ordninger for 2021, skriver Raja.

Powered by Labrador CMS