Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim.
Terje Pedersen / NTB

– Skuffet over regjeringens støtte til selvstendig næringsdrivende

Publisert: 11. november 2020 kl 10.19
Oppdatert: 11. november 2020 kl 10.19

Støtteordningen for selvstendig næringsdrivende blir ikke forlenget til etter nyttår, selv om flere tusen kulturarbeidere er avhengige av den. Støtten til arrangementer tilpasses, siden smitten har økt og mange har måttet avlyse. Nye 300 millioner settes av til å støtte «publikumsåpne arrangementer».

At støtten til arrangementer nå tilpasses, skulle bare mangle, mener SVs Freddy André Øvstegård. Men han er svært skuffet over at ordningen for selvstendig næringsdrivende ikke forlenges.

– Det er ekstremt provoserende. Det betyr at mange i kulturlivet kommer til å stå på bar bakke fra nyttår, uten sikkerhetsnett, sier han til Aftenposten.

Skuffet er også lystekniker Magnus Boyd. Til samme avis reagerer han på at regjeringen lar så mange mennesker leve i usikkerhet.

Han er blant dem som er avhengig av ordningen for selvstendig næringsdrivende, og har kjempet for å beholde den gjennom aksjonen #redalert. De farget kulturbygg røde i september. Resultatet ble at ordningen ble forlenget, men bare til nyttår.

I denne runden nådde ikke Boyd og kollegene igjennom. Det overrasker ham. En fersk rapport viste at 23 prosent av kulturaktørene har nytte av den.

Siden den økonomiske aktiviteten har tatt seg opp mener regjeringen, ved arbeids- og sosialminister Henrik Asheim, at behovet har endret seg.

Saken fortsetter under annonsen

- De siste månedene har den økonomiske aktiviteten tatt seg opp igjen. To av tre koronaledige er tilbake i jobb. I perioden fremover trenger vi treffsikre tiltak, sa han nylig til Aftenposten. 

Ledige stillinger – kulturjobb