Annonse
Forbundsleder Hans Ole Rian i Creo reagerer med skuffelse over at kulturarenaene ikke får åpne for flere publikummere. Foto: Creo

Skuffet over at kulturlivet må ta konsekvensene av dårlig oppførsel

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

I motsetning til hva mange fra kultursektoren håpet, ble det i dag klart at kulturlivet ikke får åpne for maks 500 publikummere per arrangement fra 1. september.

Maksgrensen på 200 personer vil bli videreført også utover høsten. Det annonserte helseminister Bent Høie under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

– Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet, og at noen vil bli sinte. Det forstår jeg godt, men vi kan ikke ta sjansen på på miste kontrollen nå, sa Høie.

En som er veldig skuffet er Creo-leder Hans Ole Rian.

– Vi i Creo er veldig skuffet over at kulturlivet igjen må betale for konsekvensene av dårlig oppførsel og slette vurderinger blant vestkantungdom, hurtigrutepassasjerer, svenskehandlere og sydenturister, sier Rian til KulturPlot.

I motsetning til helseministeren, mener Rian at kulturlivet fint kunne håndtert flere publikummere på konserter og andre kulturelle arrangementer.

Vi har flere års erfaring med å håndtere publikum, med å sikre hygiene og desinfisering og med å organiserer info om navn og kontaktinformasjon. Vi mener vi godt kunne utvidet til 500 publikummere på samme arrangement allerede nå, og samtidig ivaretatt smittevernhensyn på en god måte.

Rian legger til at han respekterer regjeringens avgjørelse, men minner om at  flere avlysninger vil komme med en prislapp.

– Siden det er regjeringen som nekter oss å skape verdier, opplevelser, aktivitet og omsetning forventer vi at den samme regjeringen også sikrer at de kompensasjonsordningene som er etablert forlenges og forbedres, sier Rian som også forventer at kulturminister Abid Raja (V) følger opp dagens konferanse med nødvendige forsikringer og forklaringer.

Mange som jobber i kultursektoren står nå overfor en ekstremt usikker framtid, påpeker han.

– De mange titusener som har dette som yrke og arbeid må få vite hvordan framtiden blir, og de mange hundre tusen som ønsker og behøver kulturelle på- og avkoblinger, spesielt i denne vanskelige tiden, får dette dekket, sier Rian.

Annonse
Annonse
Annonse