Annonse
Minerva-redaktør Nils August Andresen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Refser Y-blokka-aktivister for stygg retorikk

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Jeg er ikke opptatt av å rive Y-blokken, som en del ser ut til å tro, men jeg er opptatt av at vi har en god offentlig debatt.

Det sier tidligere statssekretær i Kulturdepartementet, Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H), til tidsskriftet Minerva.

Både Borgundvaag og Minervas redaktør, Nils August Andresen, har reagert på det de mener er tidvis «stygg retorikk» fra rivingsmotstanderne. Andresen skrev i forrige uke en kommentar der han kritiserte rivingsmotstanderne for famlende argumentasjon og stadig mer aktivistiske metoder – inkludert «lettsindig bruk av menneskerettighetsdiskursen» - fordi noen aktivister argumenterte for at riving av Y-blokka er i strid med mennskerettighetene.

Borgundvaag støtter Minerva-redaktøren og sier til tidsskriftet at «den harde ‘debatt’-formen, mistenkeliggjøringen og stemplingen av meningsmotstandere er med på å ødelegge et godt offentlig ordskifte».

Minerva viser til eksempler fra Facebook-aktivist-gruppa «Vern Y-blokka»: En person kaller blant annet kalles kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) for «skitstøvel» og en «historieløs og vettløs bortskjemt pappagutt fra vestkanten», ifølge tidsskriftet.

Annonse
Annonse
Annonse