Annonse
Kulturminister Abid Q. Raja vil ikke ta initiativ til at seerne skal advares om at historiske dramaer kan inneholde fiksjon.
Kulturminister Abid Q. Raja vil ikke ta initiativ til at seerne skal advares om at historiske dramaer kan inneholde fiksjon. Foto: Jil Yngland/NTB

Raja vil ikke advare seere

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturminister Abid Q. Raja vil ikke følge den britiske kulturministers eksempel og advare seerne om at «Atlantic Crossing» er fiksjon, melder NRK.

I Storbritannia melder nemlig The Guardian at den britiske kulturministeren, Oliver Dowden, vil be Netflix om å vise en tekstplakat før hver episode av den omdiskuterte serien «The Crown» for å advare seerne om at serien inneholder fiksjon. Serien handler om Dronning Elizabeth og de andre medlemmene i det britiske kongehuset. I likhet med «Atlantic Crossing» går også debatten høyt i Storbritannia om hvor stor frihet man kan ta seg til å dikte når historiske hendelser fremstilles i dramaserier.

Den norske kulturministeren har derimot ikke noe behov for å gjøre som sin britiske kollega.

– Jeg har stor tiltro til det norske folks evne til å gjøre seg opp egne meninger, og at vi setter den kunstneriske friheten høyt. Jeg har registrert debatten både i England og i Norge, og ønsker den velkommen. Kulturen både tåler og fortjener debatt.

 

Annonse
Annonse
Annonse