Kulturminister Abid Q. Raja vil ikke ta initiativ til at seerne skal advares om at historiske dramaer kan inneholde fiksjon.
Foto
Jil Yngland/NTB

Raja vil ikke advare seere

Publisert: 1. desember 2020 kl 08.10
Oppdatert: 1. desember 2020 kl 08.10

Kulturminister Abid Q. Raja vil ikke følge den britiske kulturministers eksempel og advare seerne om at «Atlantic Crossing» er fiksjon, melder NRK.

I Storbritannia melder nemlig The Guardian at den britiske kulturministeren, Oliver Dowden, vil be Netflix om å vise en tekstplakat før hver episode av den omdiskuterte serien «The Crown» for å advare seerne om at serien inneholder fiksjon. Serien handler om Dronning Elizabeth og de andre medlemmene i det britiske kongehuset. I likhet med «Atlantic Crossing» går også debatten høyt i Storbritannia om hvor stor frihet man kan ta seg til å dikte når historiske hendelser fremstilles i dramaserier.

Den norske kulturministeren har derimot ikke noe behov for å gjøre som sin britiske kollega.

– Jeg har stor tiltro til det norske folks evne til å gjøre seg opp egne meninger, og at vi setter den kunstneriske friheten høyt. Jeg har registrert debatten både i England og i Norge, og ønsker den velkommen. Kulturen både tåler og fortjener debatt.