Annonse
Opposisjonen mener kulturminister Abid Raja (V) bør stå klar med en beredskapsplan til et kulturliv i krise. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Raja må lage beredskapsplan

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Nå kan inntil 200 samles på konserter. Det hjelper på, men nye kriser kan være i vente for kulturlivet.

– FHI sier vi må være forberedt på nye smittebølger. Det kan komme nye, strenge tiltak, og de første som da igjen vil blø, er kulturlivet, sier SVs kulturpolitiske talsperson Freddy André Øvstegård til Dagsavisen. Han oppfordrer kulturminister Abid Raja til å komme med en beredskapsplan for eventuelle nye kriser for kulturlivet og mediene.

Hvis kulturministeren har en verktøykasse klar, tror han det vi forebygge usikkerheten i sektoren.

Kulturopposisjonen i Stortinget er ikke imponert over Abid Rajas lederskap som kulturminister.

Både SVs Freddy André Øvstegård, Aps Anette Trettebergstuen og Sps Åslaug Sem-Jacobsen mener krisepakkene for kulturlivet har kommet for seint, treffer for dårlig og er for små.

Først i forrige uke, etter mange etterlysninger fra opposisjonen, fikk regjeringspartiene på plass koronakompensasjon for sceneteknikerne. Men krisepakkene redder ikke de andre i verdikjeden rundt et stort kulturarrangement, bare arrangørene.

– Det er flott at sceneteknikerne får kompensasjon, sier Øvstegård som mener det er tragikomisk at de andre underleverandørene er glemt.

Sps kulturpolitiske talsperson Åslaug Sem-Jacobsen er i tvil om hvor god gjennomslagskraft Raja har i egen regjering og mener mediepakken, som bare ble på 300 millioner, er et eksempel på det.

– Kulturlivet var den første sektoren som ble truffet av koronakrisen, og blir sannsynligvis den siste til å komme ut av den, sier Sem-Jacobsen, og slutter seg til ideen om en «kulturberedskapsplan».

Annonse
Annonse
Annonse