Annonse
Omtrent alle inntektene til Litteraturhuset kommer fra utleie av lokaler til arrangementer. Nå er så og si alt avlyst. Her: Kjersti Løken Stavrum som leder ytringsfrihetskommisjonen sammen med kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) under presentasjonen av den nye kommisjonen på Litteraturhuset i Oslo i februar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Litteraturhuset får ikke krisestøtte

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det skriver Morgenbladet.

– Konsekvensen av dette er at Litteraturhuset står i fare. Vi har klart å lage et veldig vellykket digitalt program, men hvis vi ikke får kontantstøtte eller annen krisehjelp som monner, så er det en overhengende fare for at vi ikke vil klare å lage noe program i høst. Staben er alt permittert, og må da permitteres mer og på ubestemt tid, sier daglig leder Susanne Kaluza til avisa.

Kontantstøtteordningen omfatter ikke stiftelser, kommer frem av revidert statsbudsjett.

Ifølge Kaluza «straffes» Litteraturhuset for at de ikke har eiere som tar ut utbytte, men heller bruker alle penger som kommer inn i kassa på å produsere mer. Hun trekker frem at Litteraturhuset utfyller alle andre krav for å søke på ordningen: De har tapt mer enn 30 prosent av inntektene, blitt pålagt stenging og har faste kostnader som må betales.

Annonse
Annonse
Annonse