Kulturpolitikk

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja kreves på banen med en egen krisepakke til kunstnerne, og ikke bare institusjonene som stiller ut kunsten deres.

Kunstnere vil ha egen krisepakke

Norske kunstnere mener det ikke holder med krisepakke til museer og gallerier og krever nå også en til dem som fyller stedene med innhold.

Publisert Sist oppdatert

Norske kunstnere mener kulturminister Abid Raja (V) har dårlig tid på seg med å komme på banen med en hjelp til kunstnere som er rammet av virusutbruddet.

Styreleder Ruben Steinum i Norske Billedkunstnere (NBK) har støtte fra 3.000 medlemmer og krever en egen krisepakke for kunstnerne, skriver Dagsavisen. Også Unge Kunstneres Samfund støtter kravet.

– Det er de skapende kunstnerne som er innholdsprodusentene til museene og kulturinstitusjonene landet rundt. Kunstnerne må umiddelbart få tilgang på velferdsordninger på lik linje med ordinære arbeidstakere i den nasjonale dugnaden, sier styreleder Steffen Håndlykken i UKS, til avisen.

Statsminister Erna Solberg (H) lovet i forrige uke at det denne uka skal komme en ny krisepakke til norske museer. Den nye krisepakken vil gjelde museene som ikke kvalifiserte for støtte i den første krisepakken for kulturlivet, de som ligger over 60 prosent offentlig finansiering, ifølge Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS