Annonse
Koronaluftig avstand når 200 publikummere kunne benke seg på Rockefeller i Oslo og oppleve Vreid tidligere i august. Nå tviler styreleder ved Rockefeller på at stimuleringsordningen vil føre til flere konserter. Foto: Terje Dokken / Rockefeller

Ingen tro på stimuleringsordningen: – Vil ikke redde julekonsertene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Styreleder Hans Arnt Lier ved Rockefeller og daglig leder Dan Michael Danino ved Parkteatret har liten tro på at stimuleringsordningen vil føre til flere julekonserter.

Det skriver Klassekampen.

– Vi har allerede tatt utfordringen fra kulturministeren. Men det spørs hvor mange som vil ta sjansen å arrangere konserter slik situasjonen er nå, uten først å få en garanti om pengestøtte fra ordningen, sier Lier til avisa, og legger til at det vil være en stor utfordring «å hive seg rundt før jul».

Danino ved Parkteateret påpeker at ordningen treffer skjevt blant annet fordi det er uklart hvem som defineres som «arrangør» og dermed kan søke som støtte.

– Det er ikke lett å booke nye show i situasjonen vi befinner oss i nå, når alle ledd i denne verdikjeden klør seg i hodet over hvordan denne stimuleringsordningen skal fungere, sier Danino til Klassekampen.

Alle ansatte ved Parkteatret er for tiden helt eller delvis permittert, og omsetningen har sett en nedgang på 87 prosent i 2020.

Lier ved Rockefeller sier at han heller skulle sett en videreføring av kompensasjonsordningen, som gir støtte for avlyste arrangementer. Men kompensasjonsordningen skal utfases og erstattes av stimuleringsordningen. I desember vil arrangører bare bli kompensert 50 prosent for avlyste arrangementer, og fra 2021 vil ingen arrangører lenger få støtte for avlyste arrangementer som følge av koronakrisen.

– Vi som er helårsarrangører av konserter, har vår beste periode nå i høsthalvåret. Mens sommerens festivaler ble kompensert med ett hundre prosent, må vi leve med en kraftig avkorting. Ramma på 200 millioner kroner som er satt av, er garantert for lav. Det er for dårlig, sier Lier til Klassekampen.

Annonse
Annonse
Annonse