Annonse
Den tidligere Venstre-ordføreren i Fjaler kommune, Gunhild Berge Stang, blir kulturminister Abid Rajas nye statssekretær. Foto: Wikimedia Commons

Hun blir Rajas nye statssekretær

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Den tidligere Fjaler-ordføreren Gunhild Berge Stang (V) ble konstituert som statssekretær i Kulturdepartementet tidligere mandag denne uken, ettersom Knut Aastad Bråten (V) ble sykemeldt.

Torsdag ettermiddag meldte Bråten sin avgang som kulturminister Abid Rajas statssekretær via et innlegg postet på Facebook.

– Den politiske ukulturen lukter vondt, er med på å svekke demokratiet vårt, og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss, skrev den nå avtroppende statssekretæren i den åpne posten.

Regjeringen melder om at Stang har fått jobben permanent, og at Bråten har fått avskjed i nåde, skriver NTB. I en tekstmelding sendt til VG, bekrefter også Raja at det er Stang som tar over etter Bråten:

– Jeg har nå fått Gunhild Berge Stang med på laget som ny statssekretær, hun er tidligere ordfører fra Fjaler. Vi ser frem til sammen å fortsette det politiske arbeidet til det beste for kulturen, idretten, frivilligheten og alle de andre områdene departementet vårt jobber med.

Stang er utdannet arkeolog og kommer fra ordfører-rollen i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane som hun har sittet i siden 2015. Hun er også fylkesleder for Venstre i Sogn og Fjordane, i tillegg til fylkestingrepresentant.

Mellom 2005 og 2009 ledet hun Noregs Ungdomslag.

Annonse
Annonse
Annonse