Annonse
Oslo Venstres Hallstein Bjercke kommer i dag med nytt forsvar av Y-blokka. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Hallstein Bjercke

– En kardinaltabbe å rive Y-blokka

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Nikolai Astrup må se at river han dette nå, etterlater han et stort krater i Oslo by etter et fantastisk kulturminne. Da er Nikolai Astrup personlig ansvarlig for det krateret resten av sitt liv. Det vil være en kardinaltabbe av Oslo-politikeren Nikolai Astrup å rive på det tidspunktet vi er nå, når så mye er uavklart knyttet til framtida for hele dette prosjektet, sier Oslo Venstres Hallstein Bjercke til Dagsavisen.

Bjercke har lenge stått i front for bevaring av Y-blokka og har stått i spissen for at det nå er flertall i Oslo bystyre for å bevare Y-blokka.

I dag avgir kommunalkomiteen innstilling om SVs forslag om stans i rivingen frem til rettssaken i slutten av august – etter at Norske arkitekters landsforbund (NAL), Fortidsminneforeningen og Støtteaksjon for å bevare Y-blokka i mars stevnet staten fordi de mener reguleringsplanen for det nye regjeringskvartalet og rammetillatelsen for rivingen ikke er gyldig.

Regjeringens byggeprosjekt har blitt mer omstridt i Stortinget fordi man blant annet mangler oversikt over hva det nye regjeringskvartalet vil koste, skriver Dagsavisen.

Annonse
Annonse
Annonse