Nå får skoleelever over hele landet DKS-tilbud rett hjem i stua.

iStock

Den kulturelle skolesekken blir «smittefri»

Publisert: 23. mars 2020 kl 13.59
Oppdatert: 23. mars 2020 kl 13.59

Det er Kulturtanken sammen med Forfattersentrum og Den kulturelleskolesekken (DKS) i Viken, Bergen og Trøndelag som i dag lanserer «smittefri litteraturformidling».

Det skriver Forfattersentrum i en artikkel publisert på sin nettside.

På to uker ble over 4000 DKS-oppdrag avlyst eller utsatt som følge av koronakrisen. I forrige uke ble det likevel klart at alle DKS-utøvere vil få betalt som normalt for avtalte oppdrag.

Utøvernes initiativ

Det er forfatterne selv som har tatt initiativet til å lage digitalt program i fraværet av fysisk DKS-program.

– Jeg tenkte «det må en dugnad til», da jeg så på TV at skolene forberedte hjemmeundervisning. Og så tenkte jeg at lærerne kanskje trengte litt hjelp? Jeg skulle vært på DKS-turné, men får likevel honorar selv om jeg må bli hjemme. Det er fint å kunne gi noe tilbake til alle elevene som er rammet, og å gjøre noe for pengene jeg uansett får, sier forfatter Bjørn Ingvaldsen til Forfattersentrum.

Sammen med forfatterkollegene Jan Tore Nordeng og Linde Hagerup skal han produsere litterært innhold til landets hjemmeværende skoleelever.

Saken fortsetter under annonsen

Fornøyd kulturminister

Kulturminister Abid Raja (V) sier seg veldig fornøyd med at DKS nå har tatt steget ut i det digitale rom.

– Egentlig skulle Bjørn Ingvaldsen, Linde Hagerup og Jan Tore Nordeng vært på turné i Bergen, Viken og Trøndelag. Men nå kan de altså formidle det de hadde tenkt til å gjøre fysisk, digitalt! Og det vil være helt smittefritt! sier han.

Kulturtanken opplyser at målet er å utvide tilbudet i den kommende tiden.

– Dette er et forsøk og en start. Nå jobbes det kreativt og godt i flere fylkeskommuner og kommuner med å tilpasse DKS til den plutselige nye skolehverdagen vi har fått i Norge, sier Kulturtanken-direktør Øystein Strand.

Frem til april vil alle videoene ligge åpent til bruk for alle på YouTube.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb