Annonse
Bergen kommune ved byrådsleder Roger Valhammer (foran) og helsebyråd Beate Husa orienterer om koronasituasjonen i byen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Creo

– Bergen har sviktet i alle ledd

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Flere kulturledere i Bergen gikk onsdag kraftig ut mot de nye koronainnstrammingene i kommunen. Blant tiltakene er nedskalering av alle offentlige arrangementer.

Nå retter også den nasjonale medlemsorgansisasjonen Creo - forbund for kunst og kultur kritikk mot byrådet i Bergen. I et brev til kommunen skriver Creo-leder Hans Ole Rian at «Bergen stenger feil arena».

– Til nå har ingen – jeg gjentar; ingen – blitt smittet av koronaviruset på et kulturarrangement i regi av de seriøse kulturarrangørene. Bare det siste poenget skulle tilsi at de restriksjonene vi har hatt fram til nå var mer en tilstrekkelige, skriver Rian i brevet.

LES OGSÅ: Smittevern i miskreditt

Gode smitterutiner blant kulturaktører

Han gjentar det flere kulturledere har sagt i månedsvis: I motsetning til ved enkelte privat organiserte sammenkomster, er smittevernreglene nøye etterfulgt av seriøse aktører med tilgang til deltageres kontaktinformasjon og med gode rutiner for smittesporing.

Creo-leder Hans Ole Rian har skrevet brev til Bergen kommune. Foto: Creo

– Om noen mot all sannsynlighet skulle bli smittet i Grieghallen eller på Den Nationale Scene ville smittesporingen vært hundre ganger enklere enn det å finne ut hvem som var i Syden i lag, som sto i køen til nattklubbensammen, eller de som deltok på den noe improviserte studentfesten på Fantoft, skriver Rian videre.

Ber Bergen snu

Han mener de nye restriksjonene både er altfor inngripende og altfor omfattende, og at det er problematisk at byrådet hverken har tatt kontakt eller drøftet de nye rutinene med Bergens kulturliv.

– Her har de sviktet i alle ledd, skriver Rian.

Creo oppfordrer Bergen kommune til å snu i tide, og innføre restriksjoner som er målrettede og tilpassede, i tråd med smitterisikoen.
 

Annonse
Annonse
Annonse