Kulturpolitikk

Arbeiderpartiet etterlyste krisetiltak for kultur og idrett i forrige uke, men synes ikke regjeringens krisepakke som kom i dag er omfattende nok. Bildet: Kulturpolitisk talsperson Anette Trettebergstuen (Ap).

Ap mener krisepakken på 900 millioner kroner er for tynn

Aps Anette Trettebergstuen synes det er underlig at regjeringen gikk til Frp og presenterte en enighet om kulturpakke uten å ha latt Ap forhandle om innholdet.

Publisert Sist oppdatert

– Krisepakken er for tynn. For mange kulturaktører vil ikke omfattes av den, med kravet om at 50 prosent offentlig støtte ikke kvalifiserer til å benytte seg av den. Mye grasrotkultur ute i landet vil også ikke omfattes, med kravet om mer enn 50 deltakere.

Det sier Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsperson Anette Trettebergstuen til NTB.

– Jeg synes det er underlig at regjeringen her gikk rett til Frp og presenterer en enighet om kulturpakke uten å ha latt oss i opposisjonen forhandle om innholdet, fortsetter hun.

Uttalelsene til Trettebergstuen onsdag kommer bare en uke etter at Ap krevde krisetiltak for kultur og idrett:

– Det er ikke noe å sette opp mot hverandre. Dette vil jo lamme store deler av samfunnet og koste mange arbeidsplasser i mange bransjer. Derfor er det viktig at regjeringen kommer med bransjerettede tiltak, sa hun forrige onsdag.

Powered by Labrador CMS