Annonse
Ap-politikerne Anette Trettebergstuen og Rigmor Aasrud fremmer forslag om at kompensasjonsordningen for frilansere skal vare til pandemien er over. Her: Trettebergstuen under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap med motforslag – kompensasjonsordningene må forlenges

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Vi forstår godt at kulturlivet sier «red alert». Regjeringen viser nok en gang at de ikke forstår den alvorlige situasjonen de selvstendig næringsdrivende og spesielt kulturbransjen står i, når de stopper kompensasjonsordningen fra 1. november, sier Aps kulturpolitiske talsperson Anette Trettebergstuen til Dagsavisen.

Trettebergstuen holder appell under dagens Red Alert-markering i Norge – et globalt initiativ med formål om å rette oppmerksomheten mot et kriserammet kulturliv.

I Norge har særlig forslaget om å avvikle kompensasjonsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende fra 1. november mobilisert til sterke motreaksjoner. Blant annet varsler lys- og lydteknikere om frykt for kompetansekrav og konkurs, noe som førte til at lysdesigner Magnus Boyd tok initiativ til den norske versjonen av Red Alert-markeringen.

Fremmer motforslag

Sammen med første nestleder i arbeids- og sosialkomiteen, Rigmor Aasrud, har Trettebergstuen fremmet et nytt forslag i Stortinget som skal sikre at kompensasjonsordningene for frilansere og selvstendig næringsdrivende bør forlenges så lenge koronakrisen varer.

– Når myndighetene setter begrensninger på hvor store arrangementer skal være, så må tiltakene det offentlige bidrar med følge etter. Regjeringen utviser her stor passivitet. Det er ikke sammenheng mellom nedstengning og den kompensasjonen som er nødvendig, sier Aasrud til Dagsavisen.

– Vi mener det er nødvendig nå med en håndsrekning til de selvstendig næringsdrivende nå, fortsetter hun.

 

Annonse
Annonse
Annonse