Kulturpolitikk

Idrettspresident Berit Kjøll og Kulturminister Abid Raja.

900 millioner til kultur, idrett og frivillighet

Ny krisepakke gir kompensasjon til arrangører som har måttet avlyse eller utsette arrangementer på grunn av koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Nå er regjeringen og Fremskrittspartiet enige om en krisepakke for arrangørene: En kompensasjonsordning på 900 millioner kroner for tapte billettinntekter, deltageravgifter og eventuelle merutgifter, skriver VG.

Kulturminister Abid Raja (V) forteller at 300 millioner kroner er til kultursektoren, mens 600 millioner er til idrett og frivillighet.

– Jeg har vært særlig bekymret for kultursektoren, for den er i utgangspunktet svakere stilt. Det er den sektoren med flest selvstendig næringsdrivende og frilansere. Over 80 prosent har ikke fast ansettelse, og går i realiteten fra ett oppdrag til et annet, sier Raja til VG.

I dag sender Finansdepartementet et brev til finanskomiteen på Stortinget om ordningen, som skal styres av henholdsvis Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Ifølge Raja jobber det nå raskt, og Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet er allerede godt i gang med å få plass det praktiske. Dette vil ikke ta særlig lang tid, hevder han.

Powered by Labrador CMS