Annonse
Kulturrådet fordelt 161 millioner i tilskudd til 160 musikkfestivaler over hele landet. Sju nye festivaler har kommet inn på ordningen. Foto: Berit Roald/NTB

161 millioner til musikkfestivaler

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturrådet fordelt 161 millioner i tilskudd til 160 musikkfestivaler over hele landet. Sju nye festivaler har kommet inn på ordningen.

– I koronaåret 2020 er det gledelig å se at antall søknader – 217 –til ordningen for 2021 er tilnærmet like høyt som tidligere. Dette antallet har steget markant i løpet av den siste tiårsperioden, sier Jan Ole Otnæs, som leder Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte.

Det er gitt tilskudd til 160 festivaler for 2021 og tilsagn for 2022 til alle festivaler som avholdes i løpet av første kvartal. Samtidig har ni festivaler med bevilgning for 2020 utsatt sin festival og overført bevilgningen til 2021 grunnet covid-19-situasjonen.

Sammenlagt er det dermed 169 festivaler som er klare for gjennomføring med midler fra ordningen i 2021. Sju nye festivaler har fått tilskudd – kun to færre enn for 2020.

De sju nye festivalene som er nye på ordningen er Et helt annet sted i Oslo, Festspillene Helgeland i Nordland, Fredvikafestivalen i Innlandet, Den festivalen i Vangen i Rogaland, Hankøfestivalen i Viken, Ïejmestallebe i Trøndelag og Skral festival i Agder.

Tre festivaler faller ut av ordningen. Det gjelder Tons of Rock, Ice Music festival og Orgelfestivalen i Våler i Solør.

– Vi har skjerpet fokuset på festivaler rettet mot barn og unge og denne gruppen får særlig høy uttelling i 2021, sier Otnæs. 

Rabalderfestivalen i Molde, Juba Juba i Trondheim og Miniøya i Oslo er tre rendyrkede festivaler for barn og unge som har fått en betydelig økning.

 

Annonse
Annonse
Annonse