Kulturpolitikk

Kulturminister Trine Skei Grande (V) la i går frem sitt forslag til statsbusjett for Kulturdepartementet på Nasjonalbibliotekets avdeling i Oslo.

Lavt kommunebudsjett truer bibliotekene

NOTERT: Mens Nasjonalbiblioteket får et tilskudd på 87 millioner, reagerer Bibliotekarforbundet på det de mener er lite handlingsrom for folkebibliotekene.

Publisert Sist oppdatert

– Pengene til folkebibliotekene ­kommer fra Kommunal- og moderniserings­departementet. De har ansvaret for ­kommuneøkonomien, som er det viktigste for bibliotekene, sier Jannicke Røgler, leder i Bibliotekarforbundet, til Vårt Land.

Lite imponert

Røgler er ifølge avisa lite imponert over regjeringens uttalte kultursatsing og påpeker at folkebibliotekene er en del av kommunetjenesten og avhengige av hvordan regjeringen satser på kommunene.

Når kommunebudsjettene skrumper, vil det få store konsekvenser for distriktsbibliotekene.

De 87 millionene som går til Nasjonalbiblioteket skal gå til digitalisering av vår felles kulturarv og vil opprette 70 nye stillinger ved avdelingen i Mo i Rana.

Bibliotek viktige for livslang læring

Røgler sier til Vårt Land at hun savner et kompetanseløft for de ansatte i bibliotekene, kanskje spesielt rettet mot skolebibliotekarer. Ifølge Røgler er livslang læring et viktig mål for regjeringen, og der spiller folkebibliotekene en viktig rolle.

Powered by Labrador CMS