Tove Styrke er klar med nytt album der hun går utenfor formelen. Foto: Sony Music

Tove Styrke er lei Spotify-formelen

Publisert: 8. juni 2022 kl 08.50
Oppdatert: 8. juni 2022 kl 08.56

– Alt er 2,30. Alt har en virkelig kort intro som griper oppmerksomheten din. All vokal er så glatt at den ikke plager deg ikke det hele tatt. Jeg ville gjøre noe annerledes. Det er greit om en låt er 3,30 lang. Kanskje du vil være litt lenger der, kanskje du vil ha en gitarsolo på slutten, sier den svenske popstjernen til BBC , og legger til:

– Alt må ikke være så effektivt og kondensert og perfekt manipulert bare så den skal passe til en forhåndsbestemt standard.

Dette lever hun ut på sitt nye album «Hard», fullt av rufsete gitarriff, saksofonsoloer og slidegitar à la spagettiwestern, i tillegg til hennes vanlige synthpop. Og ifølge BBCs musikksjef særlig på låten «Hardcore» – som åpner som en kjærlighetsballade, men som avbrytes av at Styrke nærmest skriker ut sine følelser.

– Etter at vi spilte den inn, kunne jeg knapt snakke. Jeg sliter fortsatt med å spille den live fordi jeg ikke kan synge noe annet etterpå.

«Hardcore» er som mye annet på albumet skrevet til kjæresten. Men noe uventet begynte Tove Styrke å skrive bruddlåter fordi hun følte seg så sårbar og redd for hva som ville skje om forholdet sluttet. Ikke minst fordi de hadde vært bestevenninner før de falt for hverandre.

– Jeg skrev bruddlåter for å prosessere frykten. Jeg vet ikke om hun vet hva som foregår, men hun har hørt meg gjøre telefonintervjuer om albumet så jeg tror hun begynner å begripe det hele, ler Tove Styrke.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb