Annonse
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Dokumentar

Når matdebatten koker over

«Si meg hva du spiser, og jeg skal si deg hvem du er». Sitatet er over 200 år gammelt, og stammer fra den franske livsnyteren og gastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826).

Mat er identitet. Og denne debatten er her i Norge sterkere og mer aktuell enn noen gang. Ordskiftet er skarpt og føres gjerne med utestemme. I frontlinjen står bøndene og kjøttindustrien på den ene siden; veganere, vegetarianere og klimaforkjempere på den andre.

Les resten med abonnement fra
Velg det abonnementet som passer best for deg. Priser fra:
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her

Så mye rødt kjøtt spiser vi

DE BESTE TALLENE: En nasjonal kostholdsundersøkelse ble siste gang gjort i 2010-11. Da spiste vi i snitt 10 gram for mye rødt kjøtt daglig. Det stemmer fortsatt godt overens med det beregnede forbruket i dag.

Norkost 3 | Helsedirektoratet

Annonse
Annonse

Så mye rødt kjøtt spiser vi

DE BESTE TALLENE: En nasjonal kostholdsundersøkelse ble siste gang gjort i 2010-11. Da spiste vi i snitt 10 gram for mye rødt kjøtt daglig. Det stemmer fortsatt godt overens med det beregnede forbruket i dag.

Norkost 3 | Helsedirektoratet

Annonse