Fra LIAF 2019. Futurefarmers bygger vindmølle og trykkpresse i Digermulen som del av prosjektet Wind Theatre. Foto av Dan Mariner på oppdrag fra Bodø kommune.

Foto

LIAF 2019

Nordnorsk Kunstnersenter søker daglig leder

av: Kulturjobb
Publisert: 10. mai 2021 kl 09.54
Oppdatert: 25. august 2021 kl 11.17

Søknadsfrist 04.06.2021
Stillingen er et åremål på 4 år med mulighet for forlengelse


Nordnorsk kunstnersenter er et senter for visuell kunst som arbeider over hele Nord-Norge. Med base i Lofoten, har Nordnorsk kunstnersenter et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk og en omfattende virksomhet som blant annet inkluderer Lofoten International Art Festival (LIAF). Nordnorsk Kunstnersenter ser seg selv som et internasjonalt kunstsenter som spiller en viktig og aktiv rolle for samtidskunsten i Nord-Norge. Nå søker vi en ny leder som kan videreføre og videreutvikle vår mangfoldige og ambisiøse aktivitet.

Daglig leder har kunstnerisk og administrativt ansvar for Nordnorsk Kunstnersenter. Stillingen inkluderer personalansvar for en stab der kjernen i dag består av to kuratorer, kontorleder, produsent, formidlingsleder, salgsansvarlig og bestyrer for vårt gjesteatelier ved Kunstnerhuset på Svinøya.

Vi ønsker oss en leder som kan ivareta og utvikle vår rolle som en kunstnerstyrt organisasjon. Evnen til å hente frem det beste i våre ansatte og å arbeide langsiktig og strategisk er viktig. Daglig leder må kunne kommunisere med våre ulike samarbeidspartnere og støttespillere på regionale, nasjonale og internasjonale arenaer. Daglig leder ved Nordnorsk kunstnersenter inngår også som en del av LIAF – Lofoten internasjonale kunstfestivals kunstneriske råd. Bred erfaring fra kunstfeltet i Norge og internasjonalt er ønskelig. Daglig leder skal bo i Lofoten.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Ledererfaring
  • Relevant utdanning eller realkompetanse
  • Erfaring med økonomi- og budsjettarbeid
  • Har relevante nettverk og evner å bygge nye
  • Kommuniserer godt på norsk og engelsk

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Nordnorsk kunstnersenters virksomhetsrapporter fra senere år kan leses på våre nettsider.

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

Svein Ingvoll Pedersen
Daglig leder NNKS
Epost: svein@nnks.no
Tlf. 41624549

eller

Silja Skoglund
Styreleder NNKS
Epost: silja@blaast.no
Tlf. 41147749


Om Nordnorsk kunstnersenter – www.nnks.no /www.liaf.no

Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) er det regionale kunstsenteret for Nord-Norge. Vi har en
omfattende virksomhet i landsdelen, og arbeider med samtidskunst blant annet gjennom utstillinger, kunstprosjekter i offentlige rom og en omfattende formidlingsaktivitet. Vi driver også biennalen LIAF – Lofoten internasjonale kunstfestival – og et stort gjesteatelier.

Vi har administrasjon og galleri i Svolvær, Vågan kommune, Lofoten. NNKS er kunstnerstyrt, eierne er Nord-Norske Bildende Kunstnere (NNBK) og Norske kunsthåndverkere Nord-Norge (NKNN).

Med samtidig kunst og kunsthåndverk som utgangspunkt driver vi en omfattende virksomhet der de viktigste områdene er:

 • Produksjon av utstillinger
 • Salg av kunst og kunsthåndverk og arbeid med kunst i offentlige rom
 • Læringsaktiviteter – med et spesielt stort fokus på barn og unge
 • Kunstprosjekter andre steder i Nord-Norge
 • LIAF (Lofoten internasjonale kunstfestival)
 • Kunstnerhuset i Lofoten

NNKS mottar driftsstøtte fra Kulturdepartementet, Troms og Finnmark fylkeskommune, Nordland fylkeskommune og Vågan kommune.

 

 

Ledige stillinger – kulturjobb