Annonse
Illustrasjonsfoto: Asker Kulturhus. Foto: Audun Braastad / NTB
Norske kulturhus

– Flere melder at det hadde vært bedre om de var helt stengt ned

Interesseorganisasjonen Norske kulturhus er kritisk til innskrenking av antall publikummere på arrangementer. – Virker vanskelig å forsvare, sier daglig leder.

– Som interesseorganisasjon opplever vi at de nye retningslinjene har vekket sterke reaksjoner fra våre 131 medlemshus, sier Nina Hodneland, daglig leder for Norske kulturhus, i en pressemelding.

Fredag i forrige uke la regjeringen fram nye retningslinjer for arrangementer. Disse innebærer at kravet om fastmonterte seter ble byttet ut med tilviste plasser. Samtidig ble publikumskapasiteten på innendørs arrangementer redusert fra 200 til 100 personer. Innskrenkningen trådte i kraft fra midnatt tirsdag 23. februar.

– Flere av medlemmene melder nå at det hadde vært bedre om de rett og slett var helt stengt ned. Det er positivt at regjeringen innfører begrepet faste tilviste plasser, men reduksjonen av publikumskapasiteten vil ha dramatiske konsekvenser for landets profesjonelle scener, teatre og konsert- og kulturhus dersom de blir stående, sier Hodneland.

Hun viser til at få smittetilfeller har blitt sporet tilbake til kulturhusene.

– Det virker vanskelig å forsvare at denne regelendringen er med på å redusere smittetrykket på et nasjonalt nivå, sier Hodneland.

Annonse
Annonse
Annonse