Nye Hjorten Teater og Posten Kunstmuseum skal ha kvaliteter like fine som de eksklusive kvalitetene Britannia Hotel utstråler, og som frister til et kombinert besøk og ikke minst gjenbesøk, skriver Reitangruppen i en pressemelding.
Reitangruppen

Reitan satser på kunst og teater i Trondheim

Redaksjonen
Publisert: 17. desember 2020 kl 09.17
Oppdatert: 17. desember 2020 kl 09.18

Ole Robert Reitan har store planer for postgården i Trondheim Sentrum og har fått med seg trønderske eksperter på kunst og teater i realiseringen av drømmen. Et kunstmuseum vil fylle det som tidligere var hovedpostkontoret i Trondheim og bak i Apotekerveita planlegges det åpning av et nytt teater, skriver Reitangruppen i en pressemelding.

Kunstmuseet har en klar ambisjon om å være en av Nordens ledende arenaer for moderne kunst. Styret i Posten Kunstmuseum vil bestå av Tone Hansen, gallerist Peder Andreas Lund, advokat Rasmus Brodtkorb, kunsthistoriker Monica Reitan og Ole Robert Reitan. 

- Jeg ønsker meg et kunstmuseum og teater som engasjerer, overrasker og inspirerer. Døra skal være vidåpen inn til oss. Her skal vi våge å vise fram kunst som utfordrer og underholder oss. Kunst er ekstremt personlig, du kan se noe helt annet enn det jeg ser, og det er det som er så fascinerende. Kunsten skaper egne opplevelser for hver enkelt, og det skal virkelig Posten Kunstmuseum gjøre, sier Ole Robert Reitan.

Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter, blir arbeidende styreleder med det kunstfaglige ansvaret for Posten Kunstmuseum

Teateret skal drives av et nyopprettet driftsselskap med Mads Bones som teatersjef, Stian Aagaard som direktør, og Ole Robert Reitan som styreleder. Dramatiker/skuespiller Olve Løseth og komponist Kyrre Havdal vil være sentrale aktører i den kunstneriske ledergruppen i Nye Hjorten Teater.