Annonse
Sissel Kyrkjebø skulle spilt i et knippe norske konserthus som Oslo Konserthus, Grieghallen, og Stavanger Konserthus. Torsdag ble det kjent at hun avlyste hele sin juleturné. Foto: Oslo Konserthus / Handout
Sissel Kyrkjebø skulle spilt i et knippe norske konserthus som Oslo Konserthus, Grieghallen, og Stavanger Konserthus. Torsdag ble det kjent at hun avlyste hele sin juleturné. Foto: Oslo Konserthus

Kulturhus vil trolig tape 75 prosent av billettinntektene i høst – mye avlyses

Når kinodrift, som er sentral for driften av flere av kulturhusene, holdes utenfor er estimert tap for perioden september ut desember i år på rundt 122 millioner kroner.

LES OGSÅ | Halvparten av kulturhusene får ikke kompensasjon

Medlemsorganisasjonen Norske Kulturhus opplyser at antallet arrangementer som kanselleres i denne perioden heller ikke ser ut til å avta.

– Sannsynligheten for at tapet for høsten 2020 blir enda høyere enn 122 millioner er svært sannsynlig, skriver daglig leder Nina Hodneland i en pressemelding der hun spår «en blodig økonomisk høst for kulturhusene».

Det stopper ikke der: Også når det gjelder utleieinntekter regner kultur- og konserthus å tape rundt 65 prosent av beregnet inntekt, omtrent 64 millioner kroner. Også 75 prosent av serveringsinntektene går tapt, og det er estimert til 45 millioner kroner i tap.

Profesjonelle aktører i kultursektoren kompenseres for opptil 50 prosent på utleiefronten, mens servering – som er nær en femtedel av husenes inntekter – ikke regnes som kultur og derfor ikke kompenseres.

Ifølge pressemeldingen har man tatt hensyn til antallsbegrensningen på 200 publikummere og avstandskrav i sal, når det gjelder estimatene på inntekter og tap ut året.

Annonse
Annonse
Annonse