Strenge smitteverntiltak på Rockefeller i Oslo, der ansatte rengjør mellom konsertene under pandemien.
Foto

Heiko Junge / NTB

Undersøkelse om konsekvenser av kompetanseflukt

Publisert: 10. februar 2022 kl 10.00
Oppdatert: 10. februar 2022 kl 11.47

En av konsekvensene av pandemien er kompetanseflukten fra sceneteknisk bransje. Kulturrom ønsker nå å utrede disse konsekvensene og hvilke tiltak som kan gjøres for å forhindre noen av de negative følgene.

I den forbindelse inviteres arrangører, teknikere og utleiefirma til å svare på en undersøkelse som vil inngå i en rapport som skal foreslå tiltak for å hindre at sceneteknikere slutter i bransjen – og bidra til økt rekruttering.

Undersøkelsen har som mål å utvide kunnskapsgrunnlaget om kompetansesituasjonen innenfor den scenetekniske bransjen og om hvordan denne har utviklet seg gjennom koronapandemien.

Kulturrom har engasjert Telemarksforskning til å gjøre utredningen, som skal beskrive konsekvensene av kompetanseflukten og hvilke tiltak som kan gjøres for å forhindre noen av de negative følgene.

De håper å få tilbake resultater som kan brukes overfor myndighetene for å belyse denne tematikken og være et viktig kunnskapsgrunnlag for å utarbeide tiltak som kan sikre den kompetansen som trengs når kulturlivet igjen skal åpne for fullt.

Telemarksforskning vil ha klar en utredning løpet av våren.