Kulturbransjen

Daglig leder i Safemuse, Jan Lothe Eriksen.

Safemuse lanserer fast residensordning i Oslo

Publisert Sist oppdatert

Fredag 28. januar 2022 publiserte Safemuse en utlysning av to plasser til sin nye residensordning for å støtte utsatte kunstnere som trenger et trygt oppholdssted for å utvikle og utøve sin kunst.

Safemuse setter kunstnerisk ytringsfrihet på dagsorden gjennom ulike prosjekter og samarbeid. Arbeidet med å etablere en fast trygg residens i Oslo har pågått over lang tid og prosjektet vil støtte opp under den frie kunsten ved å skape trygge arbeidssteder for truede, sensurerte og forfulgte kunstnere fra hele verden.

– Dette er et stort sprang fremover i Safemuse sitt arbeid for sensurerte og forfulgte kunstnere, sier daglig leder i Safemuse, Jan Lothe Eriksen.

I tillegg vil prosjektet underbygge målet om Oslo som en internasjonal by med lokal forankring og bidra til kunst- og kulturlivet lokalt og nasjonalt:
  • Etablering og drift av residensordningen er finansiert av Oslo kommune som har bevilget 1,4 millioner kroner fra sitt budsjett

  • Residensordningen er et samarbeid med Nordic Black Theatre

Les mer om saken her.

– Vi gjør dette for å støtte uavhengige stemmer, og fordi mangfold i kunsten er det som holder det levende og levende. Og vi gjør det fordi ytringsfriheten er under press i mange deler av verden, sa Oslos kulturbyråd, Omar Samy Gamal, da han deltok på Safe Havens Konferansen på Sentralen i desember 2021.

Powered by Labrador CMS